Schermafbeelding 2020-03-25 om 17.00.05.

Stem- en spraakoptimalisatie

Professionele stemgebruikers kunnen in onze praktijk terecht voor stem- & spraakoptimalisatie. Maar wie zijn die stemprofessionals nu? Wel iedereen die voor het uitoefenen van zijn job veel beroep doet op zijn/haar stem zoals acteurs, presentatoren, managers, telefonisten, receptionisten, leerkrachten, gidsen,… . 

Tijdens stem- & spraakoptimalisatie leren we technieken aan hoe je jouw stem goed kan gebruiken tijdens het uitoefen van je job. Hoe kan ik de boodschap goed overbrengen, enthousiasmeren en iemand via stemgebruik gemakkelijker overtuigen. Leer jouw lichaamstaan en houding goed inzetten, kom zelfzeker en ontspannen over, leer de aandacht van jouw luisteraars vasthouden, leer jouw stemtechnieken inzetten, leer wat een correct spreektempo is… . 

Naast de stem is spraak ook een belangrijk onderdeel van de optimalisatie. Er wordt bekeken of alle klanken correct geproduceerd worden.  Via oefeningen kunnen zorgen voor een minder regionale uitspraak. Pittigheid en voldoende kaakval zijn zeer belangrijk bij een goed spraakpatroon. 

De articulatie dient voornamelijk ontspannen te blijven. De oefeningen voor stem- en spraakoptimalisatie worden opgesteld na een eerste onderzoeksmoment waarop alle werkpunten in kaart gebracht worden. Je gaat thuis verder aan de slag en oefent verder tot aan de volgende consultatie.